«Διαφοροζώ»: Ο νέος αθλητικός σύλλογος για ΑμεΑ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Διαφοροζώ» είναι πλέον γεγονός. Τα μέλη του είναι Ατομα με Αναπηρία και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον αθλητισμό σε δεκάδες συνανθρώπους μας, με στόχο να αθληθούν και γιατί όχι, ακόμα και να διακριθούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, αλλά πάνω απ’ όλα να περάσουν καλά ορισμένες ώρες της ημέρας.

Αυτή η σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε μέσα στο 2015 και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του σωματείου, διεθνούς διακεκριμένου αθλητή, πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη, τον Φεβρουάριο του 2016.
Η αρχή γίνεται με τένις, στίβο, τοξοβολία αλλά και πινγκ πονγκ, με το πρώτο τραπέζι να φιλοξενείται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό στο κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση». Ενας χώρος φιλόξενος, όπου παρότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος καλός γνώστης της τεχνικής για να προσφέρει εθελοντικά προπονητικό έργο, τα μέλη του σωματείου περνούν όμορφες ώρες με πολύ διασκέδαση και άθληση, με πρώτο αθλητή τον Μανώλη Χαλούλο, ο οποίος είναι ενεργός αθλητής, και φέτος συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Θέλω να έχω μια καλή απόδοση. Δεν πάμε ακόμα για πρωτιές, ξέρουμε που βαδίζουμε. Σιγά –σιγά, βήμα – βήμα» λέει ο ίδιος καθώς ετοιμάζεται για μια ακόμα φιλική αναμέτρηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στόχος είναι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Ατομα με Αναπηρία την ύπαρξή του και τις δυνατότητες που δίνονται για να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από το σπίτι τους και να περάσουν ευχάριστα ορισμένες ώρες της ημέρας τους, αθλούμενοι. «Δεν είναι το ζητούμενο ο πρωταθλητισμός, σίγουρα προκύπτει. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένας τόπος άθλησης για όλους μας» λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Ο γραμματέας του Συλλόγου Αριστομένης Νικολόπουλος εξηγεί πως ο Σύλλογος δημιουργήθηκε με αρκετό μεράκι, από άτομα που έχουν την τεχνογνωσία, γνωρίζουν τις απαιτήσεις του Παραολυμπιακού αθλητισμού, τις κατηγοριοποιήσεις κ.λπ. και σκοπός είναι να γίνει ένας πρωτοποριακός Σύλλογος, ακόμα και για την Ελλάδα.
Όπως λέει, «οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν φέρει πολλές επιτυχίες στη χώρα μας, με αρκετά Παραολυμπιακά μετάλλια, το μοναδικό χρυσό Παραολυμπιακό και Ολυμπιακό μετάλλιο το 2012», με την ελπίδα το 2016 να υπάρξουν ακόμα περισσότερα.
Ρεπορτάζ : Κέλλυ Δημητρούλια για το www.eleftheriaonline.gr

14572374_1271872459514269_6151825694211405868_n

Έρευνα-Δημοσίευση στο www.armenizo.gr : Κατερίνα Μαύρη

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+