Η ιστορία του ζωολογικού Κήπου, από το Θε.Αμ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

«Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου»

από το Θε.αμ.α.

Το «Θε.αμ.α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) σε συνδιοργάνωση με το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας  – «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη), παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο (1958) του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα  Edward Albee, «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στο θέατρο του Ε.Κ.Η. – «Κ.Κ.Δ.» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Ηπείρου 41 πλησίον Αχαρνών – πρώην θέατρο ΑΡΤΙ) για δώδεκα παραστάσεις, από τις 21 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου: κάθε Παρασκευή (21:00) – Σάββατο (21:00) – Κυριακή (18:00).

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της ομάδας: http://www.distheater.gr/

“Η θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) αποτελεί μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία. Απευθύνεται κυρίως στα άτομα με κινητική αναπηρία και με την παράλληλη λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου φιλοδοξεί στην ίδρυση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για άτομα με κινητική αναπηρία (συμπεριλαμβάνοντας και άλλες παθήσεις) αμφισβητώντας με τον πιο γόνιμο τρόπο την προϋπόθεση της αρτιμέλειας (ΠΔ 370/1983, Άρθρο 8, γ παρ.) ως βασικό κριτήριο που είχε θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Τα ΑμεΑ ξεπερνούν το 9 % του πληθυσμού της χώρας μας και σίγουρα ως μέλη της κοινωνίας μας έχουν ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα ακόμα και στο να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί κάτι που στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός. Καθόλου περιττή αλλά επιτακτική η ανάγκη να ξεπεράσει πια η ελληνική κοινωνία τις “πρωτόγονες” και πάγιες αντιλήψεις του χθες για την κοινωνικά ενεργή παρουσία των ΑμεΑ”.

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+