- Να εστιάζετε στα προσωπικά ρεκόρ.
Καλό είναι να σημειώνετε τις αρχικές επιδόσεις του παιδιού και να συνεχίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα να σημειώνεται τους χρόνους και όλα όσα κατάφερε. Συζητήστε μαζί του την ιδέα να πάει σε Εθνικούς Αγώνες αλλά να προσέξετε πολύ να μην του επιβάλλετε περισσότερο άγχος. Μην ξεχνάτε στόχος είναι το παιδί να αγαπήσει τον αθλητισμό καθώς μεγαλώνει αλλά εάν έχει πολύ μεγάλη πίεση τότε θα απομακρυνθεί.
- Μην κολλάτε σε νούμερα και σκορ
Καλό είναι το παιδί να γνωρίζει τον χρόνο που έκανε αλλά εάν είναι μεγαλύτερος από την προηγούμενη φορά θα ήταν καλό να το παρουσιάσετε με έναν τρόπο ώστε το παιδί να καταλάβει ότι απλώς χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Αλλά να θυμάστε να επαινείτε κάθε προσπάθεια και όχι μόνο το αποτέλεσμα.
- Να θέσετε στόχους
Είναι καλό να θέσετε και μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμούς στόχους. Μπορείτε να του σχεδιάσετε, να του ζωγραφίσετε και να τους αναρτήσετε σε κάποιο τοίχο στο δωμάτιο του παιδιού. Μακροπρόθεσμος στόχος θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή του παιδιού σε κάποιον διεθνή αγώνα όταν θα μεγαλώσει, ενώ βραχυπρόθεσμοι στόχοι συνήθως αφορούν την ταχύτητα, την σταδιακή αύξηση της επίδοσης κτλ.
- Να γίνετε μία ομάδα με το παιδί σας
Έχει πολύ καλά αποτελέσματα εάν αποφασίσετε να γυμναστείτε μαζί με το παιδί σας. Μπορείτε να θέσετε πόσες φορές την εβδομάδα θα επισκέπτεστε μαζί κάποιον χώρο εξάσκησης και θα αγωνίζεστε παρέα! Έτσι θα δίνετε κουράγιο ο ένας στον άλλον και η σχέση σας θα βελτιωθεί πάρα πολύ.
Εσείς τι είδους ενέργειες κάνετε ώστε να παρακινείτε τα παιδιά σας να αθλούνται; Ελάτε να το συζητήσουμε στην κοινότητά μας!
Διασκευή και απόδοση κειμένου της Dr. Darla Clayton στο: blog.themobilityresource.com
Γράψτε ένα σχόλιο